februarie
22
2023

Comemorarea vieții și operei lui Grigore Vieru

      La 14 februarie 2023, ne- am adunat împreună pentru a comemora viața și operele lui Grigore Vieru, un poet național al Moldovei care a adus bucurie și inspirație în inimile multor oameni. În același timp, am dat start sărbătoarei Ziua Națională a Lecturii, un eveniment important care ne reamintește de importanța lecturii în dezvoltarea noastră intelectuală și culturală.
     În această zi specială, i-am avut ca oaspeți de onoare pe doamna Maria Romanciuk, om de cultură și artă, pe domnul Anatol Moraru, scriitor, critic literar, cadru didactic universitar, director al Colegiului Pedagogic din or.Balti, pe d-na Natalia Morari, jurnalistă. Am avut ocazia să reflectăm asupra valorii pe care lectura o aduce în viața noastră și să onorăm memoria lui Grigore Vieru prin citirea și aprecierea operelor sale.
      Am marcat această zi importantă prin diverse
activități: expoziție de carte, expoziție de desene în baza poeziei Marelui poet Grigore Vieru, un montaj literar- artistic prezentat de catre elevii clasei a VII-a și a II -a, îndrumați de catre învățătoarea Friptuleac Tamara.
        📚 Biblioteca a găzduit oaspeții dragi și elevii gimnaziului de la cei mici pănă la cei mai mari, ghidați de bibliotecara Friptuleac Alla la un Ceai Literar, unde au fost provocați să participe la discuții și dezbateri despre importanța lecturii și a literaturii.
A fost o zi minunată, memorabilă și plină de inspirație.💙💛♥️